Quantcast

Middelfart Sparekasse, DK

Images: ©Adam Mørk

3XNs visionary and empathetic winning proposal unites the Middelfart savings Bank’s high ambitions for their new head office. The building must ensure a perfect environment for the employees, while also positively stress demands for high architectural quality in the future development along the harbour front.

One large roof covers all functions in the building. The roof is a large elegant wooden structure with numerous openings. The openings bring in abundant amounts of daylight and allow for direct view of the sea from all places in the building, up and down. In this way, the light and friendly atmosphere sought for by the bank is achieved.

The new building is carefully fitted into the context. To one side, the village is respected by following dimensions, scale and the shape of the roof. Towards the harbour the building retracts and makes way for a new, triangular space that opens for the view. From the plaza, one enters a large, indoor ‘market place’, the heart of the building. At entrance level, a bookshop, a café and a real estate agent – and the cash desk – is placed.

Middelfart Sparekasse, DK

The rest of the bank’s area is spread at a series of terraces with open connections to the plaza – and to each other. The terraces are connected by spacious staircases that provide good opportunities for the important informal meeting. With its central position, the building will become a natural meeting point for clients, staff and visitors. In relation to the surrounding city, a delicate balance has been achieved – a beautiful, contemporary and well functioning building that integrates respectfully in the overall picture.

Middelfart Sparekasse, DK

Middelfart Sparekasse, DK

Middelfart Sparekasse, DK

Middelfart Sparekasse, DK

Related Posts with Thumbnails

Comments are closed.