Quantcast

The Golden State Warriors Stadium, Snøhetta, AECOM, San Francisco, US, circular building, sustainability design, technology oriented design, waterfront, mixed-use

The Golden State Warriors recently announced that Snøhetta and AECOM have been selected as the architecture team to design the Warriors’ new sports and entertainment complex on the San Francisco waterfront. Designed to replace the team’s existing home at the Oracle Arena in Oakland when the lease expires in 2017, Golden State Warriors’ Stadium is scheduled to debut on San Francisco waterfront site for the 2017-18 NBA basketball season. This landmark design will offer expensive open space with the 728.000 square foot arena, along with retail space, ferry and cruise ship access and waterside fire station. 18.000-seat venue will welcome music concerts, conventions and wide range of cultural events.

The circular building is wrapped in large areas of glazing around the facade, in order to provide visitors with a view from outside into the practice facility and the arena during games. The large disc-like roof is designed to be covered with LEDs and will be used for the projections.

The Arena will serve as a model for a 21st century digital sports and entertainment center, due to its innovative, sustainability and technology oriented design. The architects believe that the design lives up to the importance of this very unique waterfront site and it’s a successful compromise between the vision of the Golden State Warriors, the landscape of the bay and the very important community input they have collected over months.

The aim of the architects was to provide a place for everyone – fans, pedestrians, cyclists, tourists, local residents and the diverse community of San Francisco.

The Golden State Warriors Stadium, Snøhetta, AECOM, San Francisco, US, circular building, sustainability design, technology oriented design, waterfront, mixed-use

The Golden State Warriors Stadium, Snøhetta, AECOM, San Francisco, US, circular building, sustainability design, technology oriented design, waterfront, mixed-use

The Golden State Warriors Stadium, Snøhetta, AECOM, San Francisco, US, circular building, sustainability design, technology oriented design, waterfront, mixed-use

The Golden State Warriors Stadium, Snøhetta, AECOM, San Francisco, US, circular building, sustainability design, technology oriented design, waterfront, mixed-use

The Golden State Warriors Stadium, Snøhetta, AECOM, San Francisco, US, circular building, sustainability design, technology oriented design, waterfront, mixed-use

The Golden State Warriors Stadium, Snøhetta, AECOM, San Francisco, US, circular building, sustainability design, technology oriented design, waterfront, mixed-use

 

Related Posts with Thumbnails

Comments are closed.