Quantcast

Architect Massimo Guidotti conceived the design of the New Museum for Underwater Antiquities and of the surrounding park ensuring that the design enriches the port of Athens with elements and events able to stimulate the visitors’ senses and curiosity assuring, at the same time, visual continuity and a sense of belonging to a single environment.

The architectural project of the Ex Silos Building originated from the idea of creating an imaginary section level, which cuts the main elevation overlooking the sea, replacing it with an EFTE “liquid” skin, as a tribute to the sea which has preserved and brought back the ancient archeological findings. The shape combined with the technology makes the building evocative of natural scenes, and reflects the sea through the continuous transparencies, both during day and night, merging a natural organism within a monument.

The design also includes the division of the building into six thematic axes. Every floor will house an organized route with distributive corridors running around the helicoidal ramp. The surrounding park is conceived with organic concentric shapes which arise from the cereal’s imagine; its green islands have didactic and artistic functions. The use of lamps with photovoltaic panels makes the park sustainable and independent, like the museum itself, thanks to the new geothermal power plant.

Related Posts with Thumbnails

Comments are closed.