Quantcast

The recently completed Cubus building designed by Woods Bagot boasts exclusive open decks of differing sizes throughout various locations in the building, creating a strong identity that differentiates itself from surrounding structures.

“The development of ‘Podium Tower’ buildings continue to prevail in Hong Kong due to local site coverage regulation, however, the design team transformed this potential constraint into an opportunity by creating exclusive open decks through the reduction of the lower-level floor, floorplate sizes,” said Stephen Jones, Principal, Woods Bagot.

Visitors experiencing exciting retail and restaurants on offer, or travelling inside the glass elevators will be able to enjoy striking views towards the city. The design of this vertical retail building with original façade features, and lighting effects is inspired by ice cubes.

“The value proposition for this project was to create a landmark building exhibiting a strong identity that differentiates itself in the market. The project team has fulfilled the client’s vision, with the building set to become a landmark in this busy area of Hong Kong Island,” continued Stephen Jones, Principal, Woods Bagot.

Located on Hoi Ping Road, near to the famous Happy Valley Racecourse the 25 storey building has a total area of approximately 5,600m”.

Related Posts with Thumbnails

Comments are closed.