Quantcast

 

Connecting Rooftop by

Evgeni Leonov Architects is the winning proposal for the Tablet ‘Rethinking Hotels Ideas Competition,’ which asks entrants to challenge the notion of what it means to be an ‘exclusive’ hotel and to do so with an eye towards human psychology and physical experience. Connecting Rooftop focuses on creating ‘Mix-Zones,’ where visitors and locals can engage in a variety of experiences and activities along a variety of programmatically-unique zones.

Connecting Rooftop takes the shape of  a deformed donut, with portions of the structure touching the ground at two points. Inhabitable areas are created by the interstitial spaces, a product of the digital morphogenesis inherent in Connecting Rooftop’s design. When the structure soars into the air, access is provided to a central courtyard on the ground while elevating the occupied interior space above it. Glass walls along the perimeter of this interior dining room -as well as an occupiable roof terrace and ‘skyline bar’- provide 360 degree views to the city. Again, programmatic spaces result from the shifting geometries of the structure on the roof, where stepped terraces provide dining platforms while the hyperbolic shapes above the ground help to frame an open air amphitheatre. A swimming pool takes shape along the ground level, where the structure is raised.

This project is an attempt to create a programmatically- and formally- complex structure out of simple geometric shifts in structure, with program being inserted into residual spaces.

Related Posts with Thumbnails

Comments are closed.