Quantcast

The “ecological model project” designed by LAVA is a proposal for the ‘Green Climate Fund Headquarters’ in Bonn, Germany. The future structure will be situated along the rhine river within walking distance of several system departments, including the federal ministry for the environment, nature conservation and nuclear safety and economic cooperation and development. With a design inspired by the setting in the Rhine valley, and with curvilinear forms, nature light wells, roof top gardens and a large sunken terrace for the restaurant, the three-level structure will comply with the latest energy and building ecology standards, meeting the highest demands in terms of sustainability (German Gold Certificate), ecology and energy efficiency.

Besides functional offices with state-of-the-art office technology, planning includes an access and logistics area with security controls and a visitor reception zone, an auditorium, a conference room, a canteen/cafeteria and an underground car park. The Fund will provide input on the functional division of areas to create optimal working conditions.

The proposed building has excellent transport connections, is in walking distance from several Federal ministries, including the Federal Ministry for the Environment, Nature Conservation and Nuclear Safety and the Federal Ministry for Economic Cooperation and Development. Chris Bosse, Tobias Wallisser and Alexander Rieck set up LAVA as a network of creative minds with a research and design focus in 2007 with offices in Sydney, Shanghai, Stuttgart, Berlin and Riyadh.

 

Related Posts with Thumbnails

Comments are closed.