Quantcast

This remodeling project was executed within a Hong Kong’s public rental building, in the attempt to merge two typical existenzminimum units and enhance their spatial qualities, regarding natural lighting, ventilation and privacy.

The project was designed by Kwok Tung Chun. He elaborates on the process:

“On the original plan, it is not possible to create two rooms which have widows toward outdoor, so I curved the new created wall for setting a window and door on a 45 degree in order to introduce sunlight and air flow into one of the rooms. In the other room, I patterned the wall with specified openings which insulating the sight but light and air-flow still be able to get into the room. Therefore the nature lighting and ventilation are able to happen in these two rooms.

The entire creation is consisted of customized furniture, reflective wall penals and a hollow partition wall. All of them were fabricated in factory and then assembled in site, especially the partition wall which was assembled from wooden boards and manufactured by CNC machine as a outcome of contouring process. All the pieces of boards would be assembled into several large components, and finished with polishing and painting before shipment to the site. Hence, this is a low budget and experimental project which testing the capacity of pre-fabrication in a interior design by utilizing CAD and CAM tools.”

 

Related Posts with Thumbnails

Comments are closed.