Quantcast

HAO / Holm Architecture Office and AI have been chosen as a shared winner of the Eco City Binhai Master Plan, situated outside Tianjin in Northern China and covering an area of 49,2 acres / 200,000 M2. The plan includes a new Central Business District (CBD) and five new cultural buildings. The project has been chosen as a finalist for this years WAF in Singapore.

The Binhai Eco City Master Plan is the result of a unique collaboration between the Chinese and Singaporean governments. The project was conceived as a case study for a completely green development, emphasizing the use of renewable energy and the direct integration of natural surroundings into the built environment.

The project consists of a new Central Business District (CBD) as well as five new cultural buildings with programs ranging from exhibition spaces to libraries and dedicated educational space to sports facilities. Where the CBD will provide valuable new office space and create a bustling new city center, the cultural buildings will become the educational heart of the plan.

Both the CBD and the central cultural buildings are all designed to minimize energy use, and all incorporate ideas of passive building design, utilizing solar panels and geothermal heating and cooling to achieve near zero impact structures.

The entire master plan sits on a raised plateau, allocating traffic and service to a lower level, establishing the new Eco City Master Plan as a green pedestrian oasis within the larger development of the new Binhai area. The overall plan integrates and merges the cultural belt towards the water with the new CBD, drawing green areas towards the plan’s center.

Related Posts with Thumbnails

Comments are closed.