The design house prechteck was invited to design a corporate headquater for s.deer, a chinese retail-clothing company based in Nanjing.

The main idea behind the design for the building was to create world of fashion underlining the lifestyle s.deer stands for. As fashion is not just about clothing, the new s.deer headquater should not just be about administration. At fashion shows, photo shootings or previous store designs, cubes in different size and configurations are omnipresent and have been a key object and an unofficial logo for representing s.deer. Inspired by s.deer’s appearance design, rotated cubes were also the formal element for prechteck’s proposal.

The scheme divides the building into 2 structurally independant components interacting with each other on a certain height. 2 entities supporting each other and generating an working and lifestyle hybrid for s.deer. The larger cube contains a 25.000sqm administrative area with offices, conference and meeting rooms, workshops and creative areas for staff, including underground parking for 300 cars. Angled sky-gardens cut into the building getting natural lighting to the lower floors of the building. On the upper floors creative areas for rebooting and relaxing circumscribe the peremiter of those gardens. A 3.000sqm lifestyle area for fashion shows, parties and a small museum showing the history of the company should visitors strongly connect to the brand.

Prechteck’s scheme aimes to produce a natural and organic expression having a refined structure embraced by a textile facade pattern. Some sustainable aspects of the design include grey water treatment, photovoltaic panels on the outside of a double layerd facade, pipes for algae bio cltivation in between the two layers and a use of local materials during the construction of the project.

Team: Chris Precht, Fei Tang, Daniel Mayer

Related Posts with Thumbnails

Comments are closed.