Quantcast

This museum, designed by Kyle Branchesi and Larisa Rus of the Southern California Insitute of Architecture examines interrelated systems which both modify the spatial structure of the building, and articulate expectations of the performance structurally, thermally, acoustically and environmentally. This project creates a contextualized assemblage of spaces for contemporary art to be explored. 
The interior is formed through a series of morphologies looking at the juxtaposition of larger and smaller galleries. The spaces formed between connecting galleries creates a surface which wraps through the museum. This gesture fades the transition between floor and wall. Circulation wraps into and out of the gallery spaces in a similar motion which can be observed in section.The continual motion expands to the facade of the building. A series of design explorations focus on the organization of splines. The facade couples and expands which creates surfaces aligning to interior conditions.
The facade is comprised of multi-layered ETFE panels that are coated and pumped with air. The panels expand both inwards and outwards; filtering sunlight and act in relation to seasonal weather patterns to allow natural ventilation.

Related Posts with Thumbnails

Comments are closed.