Quantcast

The Cloud Room designed by Shanghai-based One Design Inc. sits on the roof terrace of the National Art Museum of China, a historical landmark from the 1960’s in Beijing.

The outside white polycarbonate panels follow a computer generated cloud-like profile. Each piece revolves according to the wind, casting moving shadows and reflections onto a second layer of translucent polycarbonate. Standing inside, people can think of this cloud room as an apparatus of urban observation or meditation – the translucent interior screen gives a mix of vague pixel urban image intertwined with wind and sun.

This Beijing installation can be a starting point of a sequence of works. As the exhibition is travelling to Taiwan this summer, The Cloud Room is expected to transform and to dialogue with the mild and warm environment of Taichung.


Related Posts with Thumbnails

Comments are closed.