Quantcast

vertical-village-1

Vertical Village designed by Graft is a mixed-use development in Dubai organized to reduce solar gain and maximize solar production. The buildings are massed as self-shading slabs to the North on the East-West axis to reduce low-angle sun penetration while a vast array of solar panels are located to the South. The solar roof behaves like a leaf with veins that break the solar field into units that provide structural support and transport the collected energy. Beneath lies an urban district with cinemas, restaurants, shops and theatres. The complex is designed to get gold LEED certification.

vertical-village-2

vertical-village-3

vertical-village-4

vertical-village-5

vertical-village-6

vertical-village-7

Related Posts with Thumbnails

Comments are closed.