Quantcast

Designed by L&A Design Group as part of their Jiangsu Wuxi Central Park project, the bridge establishes an important north-south pedestrian connection between the two shores of the lake. It completes the diagonal axis and activates the entire body of the Wuxi Xidong Park. The structure itself is S-shaped, a curved pathway designed to offer a more engaging pedestrian experience of the natural surroundings.

The central area of the structure is enlarged, creating a stopping platform. The platform creates a focus for the bridge, maximizing views out across the lake under a shaded canopy.  It integrates ramp access to the island while forming an intimate space for the cafe underneath. As the bridge reaches its island destination the shape stimulates a dramatic interaction between architecture, landscape and water. Construction will utilize lightweight steel structures, light colored outer panel skins for a sleek look that can be elegantly lit up at night and polished timber detailing to tactile surfaces such as seating and railing. The design team has envisioned a signature iconic structure that is attractive, has a flowing modern form expressing the importance of Wuxi’s relationship with water and is functional in its connections to the island, foreshores and allowing boats to pass underneath its elevation.

 

Related Posts with Thumbnails

Comments are closed.