The Aquilialberg project of the Brixen Public Library in Italy has the aim to become a new gathering location for the city’s population. Following this line, the project is designed to assure wide spaces for socialization, both interior and exterior, to accommodate public manifestations and cultural encounters. It is a place to spread knowledge, in which citizen could feel at ease and spend¬† time constructively. A deep design study is conducted for the new volume; the starting point was the relationship with the existing volumes and geometries. Special attention is given to the orientation of the roofs’ slopes of the closest buildings, with the purpose to match it in the most elegant way with the new construction. The composition language, developed in the design of the new volume, came from the push of the existing roofs’ slopes towards the competition site – a void is generated and it worked as a hinge that matches the existing volumes with the new Library. The Hinge-Volume chosen material is glass to respect the relation between the historical past of the¬† context and the new presence of the Library.

-> 2020 Skyscraper Competition Open For Participation

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply